INFÖR STHLM TRAIL RUN

Startbevis, Nummerlapp & T-shirt
Ditt startbevis får du via e-mail under april månad. På ditt startbevis står ditt startnummer och tröjstorlek. Ta med startbeviset när du hämtar din nummerlapp och din T-shirt! Har du tappat bort startbeviset, ta med ID-handling. Om du inte har möjlighet att själv komma till nummerlappsutdelningen kan du lämna startbeviset till någon annan som hämtar din nummerlapp.

Nummerlappen hämtas på Downtown Camper by Scandic, Brunkebergstorg 9 , T-bana T-centralen uppgång Sergels Torg.

Öppettider:
Torsdag 2 maj kl.10-18
Fredag 3 maj kl.10-18
Reser du långväga kommer det att vara möjligt att hämta ut din nummerlapp och T-shirt på plats vid evenemangsområdet på tävlingsdagen.

EVENEMANGSOMRÅDE & START

Hitta hit
STHLM Trail Run har start och mål på en stor gräsyta nära Universitetet. Se karta!

Bästa färdsätt till start- och målområdet är T-banas röda linje till Universitetet. Ytterligare information finns på sl.se. Det finns parkeringsplatser i närheten av området men lämna helst bilen hemma om du kan.

Uppvärmning
Innan det är dags att ge sig ut och springa håller ledare från Team Nordic Trail en anpassad uppvärmning som förbereder alla löpare på terrängen och underlaget i skogen.

Start (preliminära tider)
10.00 900 m – barn 5-8 år
10.30 2,9 km – barn & ungdom 9-15 år
11.15 5,2 km – män och kvinnor
12.15 10 km/20 km – män och kvinnor (maxtid 1.30 på de första 10 km för de som springer 20 km)

Även i år kör vi en startprocedur med intervallstarter, vilket innebär att vi skickar i väg en mindre grupp löpare med jämna mellanrum. Allt för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt längs den vackra banan. Tidtagningen tas från startbågen ca 15 m efter startlinjen.

BANSTRÄCKNING

Banorna är riktiga trailbanor och start/mål sker på en stor gräsyta i närheten av Norra Djurgårdsstaden vid Laduviken. Du springer på smala stigar, över ojämn ängsmark, ridstigar, parkvägar, lite obanat och över berghällar. Det krävs fokusering, oömma kläder och rejäla terrängskor med dubbar. Och det kommer vara riktigt lerigt på sina håll. Var beredd på det!

Banorna på 900 m och 2,9 km är markerade med röd/gula band. Banorna på 5, 10 och 20 km är markerade med röd/vita band. Det finns kilometerskyltar längs banan och funktionärer står i korsningar och visar vägen.

Se karta över de olika bansträckningarna här

Tidtagning
Vi använder RaceTimer vid tidtagningen som sker med hjälp av ett datachip som är fäst på en flik i överkanten av nummerlappen. För att tidtagningen ska fungera optimalt ska fliken vara utvikt från kroppen med en vinkel mellan 45 och 90 grader. Nummerlappen ska bäras väl synlig på bröstet. På 10 km-banan finns en klocka uppsatt efter 5 km där du kan se din mellantid.

Vätskekontroller
Det finns vätskekontroll vid varje 2,5 km på 5, 10 och 20 km-banan. På kontrollerna serveras vatten. Vid varvningen på banorna för 10 och 20 km serveras även sportdryck.

SERVICE

Omklädning/värdesaker
Vi rekommenderar att du kommer ombytt till evenemanget och använder vår klädinlämning i anslutning till evenemangsområdet. Det finns även en värdesaksinlämning vid klädinlämningen som ligger i evenemangsområdet. Du får tillbaka värdesakerna efter loppet mot uppvisande av ­nummerlapp. OBS! Vi tar endast emot mindre saker som får plats i ett kuvert såsom plånböcker, nycklar och mobiltelefoner.

Dusch
I evenemangsområdet finns inga duschmöjligheter. Vill man duscha går det att ta en kort promenad till Frescati Sportcenter där löpare får tillgång till dusch, bastu och omklädningsrum för 40 kr.

Målgångsservice
När du går i mål får du först din medalj. Sedan bjuds du i vanlig ordning på nåt enklare att äta och dricka.

After Run
Efter målgång har du möjlighet att njuta av skön musik och grillat i goda vänners lag. City-Gross finns på plats med försäljning av sin ekologiska korv, crispy bean burgers, alkoholfri öl och vatten. För lite extra känsla har vi bokat en trubadur som lirar sköna covers och vi har såklart beställt vackert väder …

Resultat och videofilmning
Direkt efter loppet hittar du den preliminära resultatlistan på STHLM Trail Runs hemsida. Alla löpare videofilmas vid målgången. Senast dagen efter loppet kan du gå in på STHLM Trail Runs hemsida och se videon på dig själv när du springer i mål.

SORTERA – ETT HÅLLBART SAMARBETE!

Vi är otroligt stolta över vårt samarbete med Sortera som kort innebär att du slänger och vi sorterar. Allt skräp slängs på ett och samma ställe, oavsett om det är containers eller sopkärl, i evenemangsområdet eller längs banan. Och efter evenemanget hämtas detta upp av Sortera som tar det för sortering och vidare hantering i sina anläggningar. Tack för att du alltid letar efter Sorteras gröna sopkärl eller containrar när du ska slänga något. Det underlättar vår städning och du är en viktig del i vårt hållbara samarbete med Sortera. Läs mer om Sorteras verksamhet här.

KONTAKT

Har du några frågor inför STHLM Trail Run så kontakta gärna oss på tel 08-545 664 40 (vardagar kl 9.00-12.00 och 13.00-16.30) eller [email protected]. Under evenemangsdagen hittar du vårt informationstält på evenemangsområdet.