INFÖR STHLM TRAIL RUN

Startbevis, Nummerlapp & T-shirt
Ditt startbevis får du via e-mail under april månad. På ditt startbevis står ditt startnummer och tröjstorlek. Ta med startbeviset när du hämtar din nummerlapp och din T-shirt! Har du tappat bort startbeviset, ta med ID-handling. Om du inte har möjlighet att själv komma till nummerlappsutdelningen kan du lämna startbeviset till någon annan som hämtar din nummerlapp.

Nummerlapp och T-shirt hämtar du som vanligt hos vår för året aktuella Race Pack-partner. Vi återkommer med mer info om exakt plats och tid för detta.

EVENEMANGSOMRÅDE & START

Hitta hit
STHLM Trail Run har start och mål på en stor gräsyta nära Universitetet. Se karta!

Bästa färdsätt till start- och målområdet är T-banas röda linje till Universitetet. Ytterligare information finns på sl.se. Det finns parkeringsplatser i närheten av området men lämna helst bilen hemma om du kan.

Uppvärmning
Innan det är dags att ge sig ut och springa håller ledare från Team Nordic Trail en anpassad uppvärmning som förbereder alla löpare på terrängen och underlaget i skogen.

Start (preliminära tider)
10.00 900 m – barn 5-8 år
10.30 2,9 km – barn & ungdom 9-15 år
11.15 5 km – män och kvinnor
11.45 10 km/20 km – män och kvinnor

Även i år kör vi en startprocedur med intervallstarter, vilket innebär att vi skickar i väg en mindre grupp löpare med jämna mellanrum. Allt för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt längs den vackra banan. Tidtagningen tas från startbågen ca 15 m efter startlinjen.

BANSTRÄCKNING

Banorna är riktiga trailbanor och start/mål sker på en stor gräsyta i närheten av Norra Djurgårdsstaden vid Laduviken. Du springer på smala stigar, över ojämn ängsmark, ridstigar, parkvägar, lite obanat och över berghällar. Det krävs fokusering, oömma kläder och rejäla terrängskor med dubbar. Och det kommer vara riktigt lerigt på sina håll. Var beredd på det!

Banorna på 900 m och 2,9 km är markerade med röd/gula band. Banorna på 5, 10 och 20 km är markerade med röd/vita band. Det finns kilometerskyltar längs banan och funktionärer står i korsningar och visar vägen.

Se karta över de olika bansträckningarna här

Tidtagning
Vi använder RaceTimer vid tidtagningen som sker med hjälp av ett datachip som är fäst på en flik i överkanten av nummerlappen. För att tidtagningen ska fungera optimalt ska fliken vara utvikt från kroppen med en vinkel mellan 45 och 90 grader. Nummerlappen ska bäras väl synlig på bröstet. På 10 km-banan finns en klocka uppsatt efter 5 km där du kan se din mellantid.

Vätskekontroller
Det finns vätskekontroll vid varje 2,5 km på 5, 10 och 20 km-banan. På kontrollerna serveras vatten.

SERVICE

Omklädning/värdesaker
Vi rekommenderar att du kommer ombytt till evenemanget och använder vår klädinlämning i anslutning till evenemangsområdet. Det finns även en värdesaksinlämning vid klädinlämningen som ligger i evenemangsområdet. Du får tillbaka värdesakerna efter loppet mot uppvisande av ­nummerlapp. OBS! Vi tar endast emot mindre saker som får plats i ett kuvert såsom plånböcker, nycklar och mobiltelefoner.

Målgångsservice
När du går i mål får du först din medalj. Sedan bjuds du i vanlig ordning på nåt enklare att äta och dricka.

After Run
Efter målgång har du möjlighet att njuta av skön musik och grillat i goda vänners lag. City-Gross finns på plats med försäljning av sin ekologiska korv, crispy bean burgers, alkoholfri öl och vatten. För lite extra känsla har vi bokat en trubadur som lirar sköna covers och vi har såklart beställt vackert väder …

Resultat och videofilmning
Direkt efter loppet hittar du den preliminära resultatlistan på STHLM Trail Runs hemsida. Alla löpare videofilmas vid målgången. Senast dagen efter loppet kan du gå in på STHLM Trail Runs hemsida och se videon på dig själv när du springer i mål.

KONTAKT

Har du några frågor inför STHLM Trail Run så kontakta gärna oss på tel 08-545 664 40 (vardagar kl 9.00-12.00 och 13.00-16.30) eller [email protected]. Under evenemangsdagen hittar du vårt informationstält på evenemangsområdet.